Zielony Shake

2 porcje / czas przygotowania 10 minut

Składniki:

200 g awokado
50 g szpinaku baby
100 ml lodów waniliowych
30 g natki pietruszki
200 g jabłka

Sposób przygotowania

Awokado rozcinamy, wyjmujemy pestkę, wydrążamy miąższ za pomocą łyżki. Pamiętajcie, że awokado szybko się utlenia i brązowieje, zatem należy go obierać tuż przed przygotowaniem posiłku.

Do awokado dodajemy uprzednio umyty szpinak baby, jabłko ze skórką i natkę pietruszki. Dolewamy nieco wody aby ułatwić blendowanie. Miksujemy na gładka masę i gotowe!

Dla urozmaicenia smaku podajemy z gałką swoich ulubionych lodów. My polecamy lody waniliowe.

Shake z awokado to bardzo szybki posiłek, bogaty w mikro i makro elementy, wysoko kaloryczny przez co idealnie pasuje na śniadanie czy kolację.