Ziemniaki pokroić na kawałki, kalafiora podzielić na różyczki.
Do naczynia żaroodpornego wlać olej. Dodać wyciśnięty czosnek, starty imbir, pokrojoną drobno papryczkę chili, miód oraz przyprawę Garam Masala i żółte curry. Chwilę przesmażyć, następnie dodać ziemniaki i kalafiora, porządnie wymieszać.
Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i zapiekać 30-40 min, aż ziemniaki będą miękkie. Po 10 minutach dodać groszek (można też użyć groszku mrożonego i dodać go na początku).
SOS:
Na patelnię wlać oliwę, dodać imbir, czosnek, miód, skrojone w kostkę cebulę, chili oraz przyprawy: Garam Masala i żółte curry, podsmażyć. Z namoczonych dzień wcześniej orzechów nerkowca odlać nadmiar wody, orzechy zmiksować i dodać do sosu. Dodać koncentrat, mleko kokosowe oraz pomidory w puszce. Przyprawić solą i pieprzem.
Sos powinien dusić się ok. 15 minut.
Podanie: na talerz wlać sos, na wierzchu ułożyć zapieczone warzywa, posypać skruszonymi orzechami nerkowca i liśćmi kolendry, można skropić cytryną. Kolejnego dnia można podgrzewać danie po uprzednim wymieszaniu warzyw z sosem :)