Sałatka z boczniakami
Pokrojone w paski boczniaki usmażyć na oleju.
W dużej misce wymieszać: roszponkę, rukolę oraz mix młodych liści.
W osobnym naczyniu wymieszać starty imbir, wyciśnięty czosnek, sok z limonki, oliwę, sól i pieprz.
Dodać boczniaki i ugotowaną kaszę bulgur. Przyprawić ostrą papryką.
Dressing wymieszać z sałatką. Całość posypać liśćmi szpinaku.
Sałatka a la cezar
Piersi z kurczaka usmażyć w całości na patelni grillowej.
W dużej misce wymieszać: roszponkę, rukolę oraz mix młodych liści.
W osobnym naczyniu wymieszać jogurt, odcedzonego tuńczyka, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
Bagietkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z tłuszczem po usmażonej wcześniej piersi z kurczaka.
Do sałatki dodać usmażoną bagietkę, pokrojoną w plastry pierś z kurczaka i parmezan oraz pieprz.
Dressing wymieszać z sałatką. Całość posypać liśćmi szpinaku.
Sałatka z owocami i krakersami
W dużej misce wymieszać: roszponkę, rukolę oraz mix młodych liści.
Dodać pokruszone krakersy i owoce oraz cynamon.
W osobnym naczyniu wymieszać miód i sok z cytryny.
Dressing wymieszać z sałatką. Całość posypać liśćmi szpinaku.