Nie trzeba być szefem kuchni, aby olśnić innych swoimi umiejętnościami. Rolada z kaczki to pierwszy krok do wzniesienia się na swoje kulinarne wyżyny.
180 min
4


- Śliwka suszona – 60 g dodaj do listy
- Cukier trzcinowy – 60 g dodaj do listy
- Pieprz ziarnisty – kilkanaście sztuk dodaj do listy
- Cynamon kora – 2 szt. dodaj do listy
- Olej rzepakowy– 50 ml dodaj do listy
- Kasza jęczmienna – 200 g dodaj do listy
- Marchew – 1 szt. dodaj do listy
- Nektarynki – 4 szt. dodaj do listy
- Czerwone wino wytrawne – 200 ml dodaj do listy
- Cebula – 1 szt. dodaj do listy
- Masło – 50 g dodaj do listy
- Kaczka - 1 szt. – 2 - 2,5 kg. dodaj do listy
- Liść laurowy - 3 szt. dodaj do listy
- Ziele angielskie – kilkanaście sztuk dodaj do listy