Z tego warzywa można wyczarować wszystko - tym razem przygotuj cukinię grillowaną z dressingiem z koziego sera. To znakomity pomysł na nietypowy podwieczorek.

60 min
2
Średni

Sposób przygotowania

Cukinię tniemy w plastry pod kątem, marynujemy oliwą, solą i pieprzem.
Odstawiamy na co najmniej 30 minut.
Potem przygotowujemy dressing z koziego sera.
Kozie mleko i ser, miętę oraz sól łączymy w misce i ubijamy do powstania śmietany.
Pod koniec przygotowujemy dressing: chilli, natka, skórka z cytryny - drobno siekamy, dodajemy krople soku z cytryny.
Dressing łączymy za pomocą oliwy z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Grillujemy cukinię z obu stron przez 2-3 minuty, do momentu zarumienienia.
Zdejmujemy z patelni, polewamy przygotowanymi wcześniej dressingami, posypujemy mikro liśćmi.
Poprzedni krok
Następny krok

Zobacz również inne przepisy